er sne aber truede ?

Sneen abe , eller japansk makak , ikke bringes i fare . Den vilde bestand er omkring 100. 000 dyr , og Den Internationale Union for Naturbevarelse har bedømt dem en art " mindst bekymring " på sin røde liste over truede dyr

Geografi

Snow aber er hjemmehørende i bjergene og højland Japan . En underart af den japanske makak , kaldet yaku abe , kun lever på øen Yakushima .

Størrelse

Male sne aber er omkring 22 inches høj og vejer omkring 25 pounds , mens hunnerne er omkring 20 inches høj og vejer omkring 18 pounds . Men , sne aber , der bor i koldere områder tendens til at være lidt tungere end dem , der bor i lidt varmere klimaer .

Levetid

I fangenskab har mænd levet op til 28 år og kvinder op til 32 år. Gennemsnitlige levetid i naturen menes at være betydeligt kortere .

Kost

Snow aber er altædende og kan spise frugt , insekter , svampe , nødder , frø , blade og endda jord og bark .

Social gruppe

Snow aber bor i matriarkalske og matrilineære grupper , der består af mange hunner og forholdsvis færre mænd . Hunnerne vælge deres kammerater , og ofte vil parre sig med flere hanner i løbet af året .

Offspring

Pige sne aber har generelt en afkom hver to til tre år .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.