påfugl fugl fakta

Påfugle er den mandlige bestanddele af peafowl arter , som hører til fasan familien . Deres farverige , iriserende fjerdragt gør dem nemme at genkende . De tre kendte peafowl arter er den indiske peafowl , de grønne peafowl og Congo peafowl . Den indiske peafowl , Indiens nationale fugl , er den mest kendte

Identifikation

Indiske påfugle har lyse blå fjer på hovedet og halsen . Den grønne påfugl hoved og hals er dækket af grønne fjer , der er lige så lyse .

Påfugle af disse to arter trække et tog med fjer fra 55 til 63 inches lang . San Diego Zoo sammenligner disse tog dem af brudekjoler . Et karakteristisk træk ved toget fjer er eye-lignende formationer kendt som ocelli , der består af runde , sorte pletter omgivet af koncentriske ringe af forskellige farver .

Alle påfugle har Kamme oven på hovedet . I modsætning til sine asiatiske slægtninge , dog ikke Congo påfuglen ikke har en lang tog og dens fjer ikke har ocelli . Congo har grå ansigter og deres fjerdragt er mørk blå med striber af metallisk grøn og lilla .

Range og Habitat

Området for den indiske påfugl omfatter Indien , Pakistan og Sri Lanka . Den lever i skove , åbne og stream-side , og i underskov .

Den grønne påfugl er fundet i hele Sydøstasien , fortrinsvis på øen Java i Indonesien og i Myanmar . De forekommer i forskellige typer af levesteder , herunder tropiske , løvfældende og stedsegrønne skove .

Congo påfugl-den eneste sande fasan indfødte til Afrika-blev opdaget i 1936 og findes udelukkende i Den Demokratiske Republik Congo i Lavlandet regnskove i Congo River Basin.

Kost

Peafowl forbruge bær og korn samt insekter , små krybdyr og pattedyr . Ifølge den Smithsonian National Zoological Park , peafowl samle størstedelen af deres føde tidligt om morgenen og lige før solnedgang , når temperaturerne er køligere .

Reproduktion

I parringstiden , påfugle etablere yngleterritorier i nærheden af hinanden og konkurrerer til kammerater . Dette system er kendt som en lek . Påfugle er polygame og tiltrække hunner ved at vise de kunstfærdige fjerdragt af deres tog i et fan-lignende form . Efter parring , hun hver-kendt som en peahen-lægger 07:57 æg , der klækker efter en måned lange inkubationstid . Den peahens hæve kyllinger uden hjælp fra de påfugle .

adfærd og livsstil

Påfugle bor mellem 15 og 20 år i naturen . Ifølge San Diego Zoo , overholde de til en daglig rutine . De søger føde i morgen i små grupper , så tilbringer størstedelen af dagen drikkevand , hviler sig i skyggen og preening deres fjer . Før solnedgang , når temperaturen køler , foder de igen for fødevarer før tilbagetog til høje træer for at roost i løbet af natten .

Påfugle er i stand til udsender 11 forskellige opkald . Ifølge San Diego Zoo , lyder en af deres højest vokaliseringer som " kan-ærefrygt " og er ofte hørt i yngletiden .

bevaringsstatus

Som i 2010 blev den grønne peafowl og Congo peafowl opført som truede og sårbare , henholdsvis på Den Internationale Union for Bevarelse af Natur 's røde liste over truede arter . Den indiske peafowl var kategoriseret som en art " mindst bekymring ". Trusler mod påfugl omfatte jagt , ødelæggelsen af levesteder og klimaændringer.


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.