Fakta om den søde kæmpe panda

Selvom Kinas gigantiske panda er den sjældneste arter af bjørn, er det let genkendes på grund af sin unikke , kontrast farve . Det er blevet omtalt i World Wildlife Fund logo siden organisationens grundlæggelse i 1961 og betragtes som en universel symbol på situationen for alle truede arter

Identifikation

Den store panda er karakteristisk sort og hvid . Pels dens ører , arme , skuldre og ben er sort , mens resten af dens pels er hvid . Det har også sorte pletter af pels omkring øjnene .

kæmpepandaer er mellem 4 og 6 meter lang . Mand kæmpepandaer er større end hunnerne og vejer cirka 250 kg. Kvinder generelt vejer omkring 220 £ .

kæmpepandaer har udvidet håndled knogler , der fungerer som tommelfingre og give dem mulighed for at få fat bambus stilke . Deres stærke kæber og store molarer give dem mulighed for at tygge bambus , som er meget hård .

Range og Habitat

Giant pandas forekomme udelukkende i fragmenter af skov i Sichuan , Shaanxi og Gansu provinser i det centrale Kina . Selvom de engang boede i såvel lavlands regioner og bjerge , der er tilbage populationer findes kun i højder mellem 5. 000 og 10. 000 meter .

habitat kæmpen panda er en del af Yangtze Basin økoregion , som ifølge World Wildlife Fund , spiller en vigtig rolle i Kinas økonomi .

Kost

Selvom bambus er det korte af det gigantiske panda kost , dens fordøjelsessystem er, at en kødædende , hvilket gør det dårligt egnet til at udtrække næringsstoffer fra plantemateriale . I gennemsnit skal de forbruger mellem 20 og 40 lbs. af bambus dagligt . Ifølge San Diego Zoo , i nogle tilfælde kan en gigantisk panda spiser op til 84 lbs. af bambus på en dag . Den lejlighed , vil kæmpepandaer æde andre græsser , gnavere og ådsler .

Reproduktion og Udvikling

Den kvindelige kæmpepanda kan forestille kun en gang om året i løbet af en levetid på to eller tre dage. Selvom drægtighedsperioden af fosteret er lige under to måneder, hun føder 95 til 160 dage efter parringen . Hun kan levere en eller to unger , men vil drage omsorg for ¨¦n .

Giant Panda unger fødes blinde og hårløse . San Diego Zoo sammenligner deres størrelse ved fødslen som for en pind af smør . De er i stand til at åbne deres øjne på cirka to måneder og begynder at kravle på 10 uger. Cubs fortsat med deres mødre i op til tre år .

Livsstil

Giants pandaer er for det meste , ensomt dyr . De tilbringer det meste af deres vågne timer på at æde og bruge de resterende tid til at hvile og sove .

kæmpepandaer er dygtige til at klatre i træer og går ikke i hi som andre bjørne .

bevaringsstatus

Som i 2010 , var den store panda opført som truede på Den Internationale Union for Bevarelse af Nature 's liste over truede arter . Ifølge Verdensnaturfonden Føderation, er der færre end 2. 500 kønsmodne kæmpepandaer i naturen .

ødelæggelse af levesteder udgør den største trussel mod overlevelse kæmpepandaer , til dels fordi det fører til bambus mangel .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.