levested af bjerget zebra

To typer af bjerget zebraer roame i deres hjem i det sydlige Afrika : de større Equus zebra og de mindre Equus zebra hartmannae . Begge har forskellige sorte og hvide striber på de fleste af deres krop , spare op til deres helt hvide maver . Mountain zebraer er mindst 4 meter høje ved skulderen og overalt fra 6 til 8 meter i længden , med en hale , som tilføjer en anden 16 inches eller så

Habitat

Som navnet antyder , bjerg zebraer primære bor i bjergene , som regel dem, der er omgivet af græsarealer . Mountain zebraer lever i bjergrige plateauer og skrænter , ofte så højt som 6. 500 fod over havets overflade . Den Equus zebra generelt lever i Sydafrika , mens Equus zebra hartmannae bor i Angola og Nambia . Begge bor i besætninger .

Survival

Mountain zebraer er godt rustet til at overleve i deres levesteder . Deres tænder , med en øvre og nedre sæt fortænder , gør det let for dem at spise den hårde , højt fiberindhold græsser , som udgør deres kost . Deres fordøjelsessystem , med sit eneste mave , virker hurtigt fordøje fiberholdige fødevarer . Deres lange ben og hård , robust hove give dem mulighed for hurtigt at flygte fra rovdyr samt manøvrere gennem vanskeligt terræn .

andet dyreliv i Habitat

Mountain zebraer har et væld af andre dyr naboer . Ikke alle de zebraer naboer nå tårnhøje højder beboet af zebra , men en bred vifte af dyreliv kalder den nærliggende overdrev hjem . Disse omfatter hyæner , leoparder , impala , duikers , mindre busk baby aber og kvælerslanger . Andre naboer er bl. a. krokodiller , flagermus og et væld af forskellige fugle fra Eagles til høge til falke .

Trusler

Mountain zebraer har naturlige rovdyr, såsom leoparder , løver og hyæner , men en anden stor trussel er mennesket . Mænd dræbe bjerg zebraer for deres skind , og industriel og byvækst krænker den zebraer ' habitat. Landmænd har forvandlet en stor del af Afrikas græsarealer i felter til opdræt og ranchers dræbe zebraer , så de ikke konkurrerer med dyr til fødevarer . Equus zebra er truede , med højst omkring 700 i den vilde , mens Equus zebra harmannae er truet , med højst omkring 13. 000 venstre , ifølge World Animal Foundation .

Beskyttelse

Ud over at være beskyttet af Truede arter Act , Equus zebraer nyder beskyttelse i Sydafrikas Mountain Zebra National Park . Grundlagt i 1937 at standse bjerget zebra 's udryddelse , parken tilbyder mere end 1. 000 hektar , som zebraer kan sikkert strejfe . Folk kan også nyde parken , med vandrestier , campingpladser og endda hytter til udlejning . Parkens bjerg zebra befolkning er omkring 300 , ifølge Mountain Zebra National Park 's hjemmeside .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.