den fælles spidsmus

Den fælles spidsmus ( Sorex Araneus ) er en af de mest rigelige af alle pattedyr i Storbritannien , selv om det er fraværende fra Irland , og kan findes i det nordlige Europa. Den fælles spidsmus , også kendt som en ranny eller eurasiske spidsmus , er den samme størrelse som en lille mus . Den fælles spidsmus har nogle dumme overtro forbundet med det , såsom at kunne lamme en ko ved simpelthen at køre over , da den sover , men en solid faktum om dyret er, at det er en glubende en

Du skal bruge: .
Målebånd .
Vind sporvidde.
Volt meter .

Identifikation

Blandt de særlige kendetegn ved den fælles spidsmus er et par meget små øjne . Den spidsmus har også rundet ører og dens næse er tilspidset. Pelsen har en fløjlsagtig konsistens til det, og er ganske kort . Denne pels kan være en mørk nuance af brun , med undersiden af spidsmus mere af en grålig nuance . Den Cornwall Pattedyr Gruppens hjemmeside konstaterer , at op til 20 procent af alle fælles spidsmus har en hvid tot hår på hvert øre . Spidsmus har rødlige ender til deres tænder , på grund af jern indskud. De spænder fra 2,2 til 3,2 inches lang og vejer 0,2 til 0,4 ounce Deres levetid er ca 23 måneder , men de fleste lever kun et år.

Geografi

Den fælles spidsmus 's sortiment omfatter England , Skotland og Wales, og nordligste dele af Europa , herunder Skandinavien . Den fælles spidsmus vil bebo steder såsom skove , krat og levende hegn . Fælles spidsmus foretrækker skyggefulde pletter , der er både fugtige og kølige , på udkig efter tykke vegetation til at leve .

Kost

Den kost af den fælles spidsmus omfatter mange typer af hvirvelløse dyr , med sådanne væsner som insekter og regnorme toppede liste . Den spidsmus vil angribe sit bytte ved at bide den på hovedet for at dræbe eller lamme den , før det færdigt ud . Den fælles spidsmus deler træk med et højt stofskifte med andre spidsmus , hvilket betyder, at det vil spise så meget som 90 procent af sin egen kropsvægt i mad hver dag for at opretholde sig selv . Den spidsmus tilbringer hele sin eksistens søger efter mad og indtager med snegle , tusindben og andre lignende organismer at være en del af sin kost. Af denne grund , skal det fortsat være aktiv og kan ikke dvale om vinteren .

Baby spidsmus

maj til oktober er den fælles spidsmus 's ynglesæson , med den kvindelige have evnen til at have to kuld , med nogle har endda flere. Den kvindelige konstruerer en rede af græs og plantemateriale . Et kuld kan være så få som fire spidsmus eller så mange som 10 . På bare en måned , har de unge vokset nok til at være i stand til at forlade deres mor .

Overvejelser

spidsmus bruger det meste af deres tid under jorden i tunneler , men til tider kan du høre dem oprette en opstandelse med deres knirkende lyde , når de kæmper over territorium . Spidsmus vil overskridelse af landskabet var det ikke for de mange rovdyr disse skabninger har . Ugler , ræve , slanger , høge , husskader , væsler og katte vil alle dræbe denne lille pattedyr . Unge Peoples Trust for Miljø hjemmesiden rapporter, brug af pesticider , sammen med herbicider anvendt til at dræbe græs og ukrudt , resulterer i mindre habitat og mad til den fælles spidsmus , reducere deres befolkning i nogle områder .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.