fakta om ailuropoda melanoleuca eller kæmpepandaer

Den gigantiske panda er et af de mest truede dyr i verden , med kun omkring 1. 600 tilbage i naturen , i henhold til Smithsonian National Zoological Park . Pr. 2005 havde Kinas regering etableret for mere end 50 panda reserver , beskytte mere end 45 procent af de resterende kæmpe panda levesteder og mere end 60 procent af gigantiske panda befolkning , ifølge World Wildlife Fund ( WWF ) . Alligevel bærer fremtid er usikker . Det er fortsat truet af tab af levesteder , fragmentering af boligområder og krybskytteri .

Distribution og Habitat

Giant pandas , også blot kendt som pandaer , har boet i bambus skove i flere millioner år . Historisk set deres sortiment omfattede store dele af det østlige og sydlige Kina samt det nordlige Vietnam og Myanmar . Dag , de bor seks separate bjergkæder i Kina , på den østlige kant af det tibetanske plateau , i provinserne Gansu , Shaanxi og Sichuan . De lever i højder mellem ca 5. 000 og 10. 000 fod i løvskove og nåleskove med tætte understories af bambus . Deres verden er indhyllet af tunge skyer , tæt tåge og voldsom regn .

Fysiske kendetegn

Panda 's unikke mærkning giver camouflage i deres skygge-dappled omgivelser . Deres store kindtand tænder og stærke kæber nemt knuse bambus . På størrelse med amerikanske sorte bjørne , ifølge Smithsonian National Zoological Park , pandaer --- på alle fire ben --- står mellem 2 og 3 meter høj ved skulderen . Wild hanner vejer op til 250 pounds og vilde kvinder sjældent nå 220 pounds. Deres levetid i naturen er ikke kendt , men zoo pandaer lever så længe som 35 år . De er lige så farligt som andre bjørne .

Kost og fodring tilpasninger

Den store panda kost er 99 procent bambus . Saldoen består af andre græsser , lejlighedsvis små gnavere eller moskus rådyr fawns . Pandas plejer at spise siddende oprejst , der ligner mennesker siddende på gulvet . Deres forpoter gribe bambus ved hjælp af en " pseudo tommelfinger " , som ifølge Smithsonian zoologisk have, er virkelig en langstrakt og udvidet håndledsknogle . Deres kødædende fordøjelsessystemer passerer en stor del af vegetationen , de spiser som affald . For at indhente dette , pandaer spiser mellem 20 og 40 pounds af bambus dagligt.

social struktur og Reproduktion

Pandas er ensomme , men kommunikerer med jævne mellemrum via duft markeringer , vokaliseringer og lejlighedsvise møder . Hanner og hunner mødes oftere i yngleperioden i foråret . Pandas går ikke i hi , men hunner gøre the at føde . Drægtighedsperioden varierer meget . Smithsonian Zoo anslår, at det er mellem 95 og 160 dage. Hunnerne kan føde to unge , men som regel kun en grønskolling overlever i naturen . En kvindelig kæmpe panda kan kun med held øge 07:55 unger i sin livstid .

Udvikling

Nyfødt pandaer generelt vejer mellem 3 og 5 ounce , ca 1 /900 af deres mors vægt . Ifølge Smithsonian zoologisk have, de er pink og omkring 7 inches lang med sparsom , kort hvid hairs. Their øjne er tæt lukket . De ligner miniature voksne med en måned gammel . På omkring 75 til 80 dage gamle , står de og går et par skridt . De trav bag deres mødre omkring en måned senere, og klatre i træer . Ifølge Smithsonian zoologisk have, forlader de deres mødre med 1 ½ til 2 år .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.