cool fakta om gråbjørn

Den Grizzly Bear , en underart af den brune bjørn, er en af de største dyr i Nordamerika . Mand gråbjørn er betydeligt større end hunnerne og kan blive op til op til syv meter lange og vejer mellem 300 og 850 pounds . Grizzlies er overvejende brune , men får deres navn fra den grå ende af deres pels . I Alaska , dog er de benævnes brune bjørne

Range og Habitat

Rækken af grizzlybjørn i Nordamerika en gang udvidet fra Californien til midten sletterne i USA og fra det centrale Mexico til Alaska og Canada . Pr. 202C dog kun de bor 2 procent af deres oprindelige sortiment , ifølge US Fish and Wildlife Service . Populationer af gråbjørn kan findes i Idaho , Montana , Washington og Wyoming , især i og omkring Yellowstone National Park , såvel som i det sydlige Alaska og det vestlige Canada . Deres levesteder omfatter tundra , skove og overdrev .

Kost

Grizzly bjørne vil spise næsten hvad som helst . Bær, grøn vegetation , vilde frugter , nødder og plante rødder og løg er på anlægget menuen . Proteinet kommer primært fra insekter og ådsler , samt fra bytte lige fra gnavere til elg . Ifølge San Diego Zoo , brune bjørne , hvoraf Grizzlies er en underart , butik ådsler ved at dække den med græs og mos . Kemikalier i mos funktionen som konserveringsmidler.

Laks er en vigtig kilde til næring for Grizzlies i kystnære områder. San Diego Zoo bemærker , at når der fiskes efter laks , vil glubende Grizzlies spise hele fisk , undtagen for tarmene . Mindre sulten bærer forbruge kun æg , hjerner og hud af laks , der er fedeste dele .

adfærd og livsstil

Grizzly bjørne er , for det meste , ensom skabninger . Undtagelser omfatter mødre med unger og samspillet mellem hanner og hunner i parringstiden . Samlinger af gråbjørn er fælles i nærheden af vandområder , hvor laks er rigeligt . Ifølge San Diego Zoo , afgør et hierarki , hvor bjørnene fisk . De bedste steder at gå til de større mandlige bjørne , efterfulgt af kvinder bærer med unger , ensomme kvinder , unge bjørne , og forældreløse unger .

Grizzly bjørne dvale for halvdelen af det , der begynder i oktober eller november til marts eller april . De bruger deres lange , krumme kløer for at grave huler , som regel under rødderne af store træer . Under dvale , har de henvist til fedt de akkumuleret i løbet af foråret og sommeren for næring . Bjørne, herunder Grizzlies , er de eneste pattedyr , der ikke urinere eller defecate på alle i løbet dvale .

Reproduktion

Grizzly bjørne makker fra juni til juli , men resultatet embryoner ikke bliver implanteret i kvindens livmoder , indtil dvale begynder . Dette sker kun , hvis den gravide Bjørnen har akkumuleret nok fedt at nære sig selv og sin udvikling unger gennem vinteren .

I januar eller februar , giver moderen fødsel til to eller tre blinde , hårløse unger at sygeplejerske i et år . Cubs åbne deres øjne for første gang , når de er 6 uger gamle.

Vidste du det?

Ifølge den nonprofit bevarelse nordvestlige , gråbjørn har en stor hukommelse , især når det drejer sig om kilder af fødevarer . I en lignende åre , kan Bronx Zoo bemærker , at Grizzlies kan huske placeringen af deres den og bruge det til mere end en vinter .

På trods af deres store størrelse , gråbjørn løbe op til 35 km /h dog kun for korte afstande . De står oprejst , når nysgerrige , men for det meste , ambulate de på alle fire .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.