hvilken slags dyr er zobel ?

Den zobel ( Martes zibellina ) er en type mår , et medlem af mustelid familien , som omfatter dyr såsom væsel , odder , lækat , ilder og mink . Hjemmehørende i det nordøstlige Asien , er denne lille rovdyr været højt værdsat for sin pels og endda balancerede på randen af at blive en truet art

Beskrivelse

Sables har slanke , lav slyngede organer med korte ben og busket hale . Deres pels er brun-sort , bortset fra en patch af grå , hvid eller gul pels på halsen . Voksne varierer i længde fra cirka 13 inches til næsten 2 meter , herunder hale . Hannerne er lidt større end hunnerne

Range og Habitat

Den zobel 's sortiment dækker østlige Rusland , det nordlige Kina og det nordlige Japan , men de engang blev fundet så langt mod vest som Skandinavien . Deres levesteder omfatter nåleskove-især fyr og lærk-samt flade sletter og bjergrige områder . De typisk gør deres hjem i hule træstammer eller gamle underjordiske gange .

Fodring Vaner

Hovedsageligt kødædende , Sables lever af små dyr som egern , mus , rotter , jordegern , små fugle , fugleæg og fisk . Deres kost indeholder også nødder og bær . Hviler på deres hurtighed og smidighed , de jager deres bytte og dræbe dem med deres skarpe tænder og kløer . Selvom de normalt blive på jorden , vil Sables klatre i træer for at jage deres bytte , og deres smidig organer tillader dem at presse ind i små dyr " Burrows .

parring vaner

parringstiden for Sables varer fra omkring midten af juni til midten af august. Under parring , bider han det kvindelige på halsen , som får hende til at få ægløsning , og deres parring tid kan vare tre timer . Hunnens befrugtede æg kan forblive i hendes reproduktive system i op til otte måneder, før implantering i livmoderen , når de implantat , drægtighed varer fra 25 til 45 dage. Hunnerne kan føde til så mange som syv sæt , selvom et kuld på tre eller fire er typisk . Sables vil også parre sig med fyr Martens , der producerer de Kida , en hybrid

Life Cycle

Kits er født blind-. øjnene åbner først om en måned efter fødslen-og er afhængige af deres mor for overlevelse . Kits sygeplejerske til deres første 7 uger, hvorefter deres mor gylper fast føde for dem at spise . De kan forlade hulen efter 2 måneder , begynder jagt med deres mor på omkring 3 måneder, og bliver kønsmodne i 2 år . I naturen kan Sables leve op til 8 år i fangenskab , men kan de nå 18 år

truede

Den zobel luksuriøse vinterfrakke gjort det til et oplagt mål for pels handel . Århundreders omfattende jagt førte til, at dyrets udryddelse i Europa og alvorlige nedgang i befolkningen i andre områder . Imidlertid har strengere jagtlovgivningen , samt udvikling af zobel gårde , gav zobel befolkningen i naturen til rebound .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.