panther dyr fakta

Kun mennesker har en bredere vifte blandt pattedyr over den vestlige halvkugle end Panter ( Feis concolor ) , ifølge Big Cat Rescue site . Panter har mange andre navne, såsom cougar , puma , Catamount og puma . Panter er en stærkt territorial og ensomt pattedyr , bemærker " National Audubon Society Field Guide til pattedyr . " Få dyr i Nordamerika er mere tilbøjelige til at fejlidentifikation end Panter , som er flygtige og sjældent set af mennesker

Identifikation

En panter gennemsnit mellem 59 og 108 inches i længden . Halen , der kan være op til tre meter lang , gør en god portion af denne måling . Panter står 23 til 28 inches høj på sine skuldre , og hannerne kan veje op til 250 lbs. , med hunnerne omkring kvart mindre end hannerne er . Panthers er en ale brun eller tawny farve , og en hvidlig skygge under , mangler pletterne er typisk for andre store katte som gepard , leopard og jaguar .

funktioner

Panthers ben ' give dem mulighed for at springe vandret og lodret med samme lethed . Bagbenene er bare en smule længere end den forreste og kraftfulde nok til at drive katten til at spring omkring 20 fod lang . Panter er en dygtig bjergbestiger, ved hjælp af sin stærke lemmer og skarpe , men løftbare kløer for at skalere træer , når fare truer . Mens jagt , kan en panter vælte bytte , da det forfølger det ved at ramme det med sine forpoter og udkobling det . Det kan derefter levere en fatal bid i halsen med sine tænder . Panter har en mindre hoved i modsætning til andre store medlemmer af katte familien , med dets øjne placeret tæt sammen , en egenskab , der gør det muligt at have gode langdistance- vision .

Kost

Det Panter foretrækker at jage og dræbe store spil som havørn rådyr og elg . Dyret gennemsnit en dræber ugen i område , hvor den slags hjorte er rigelige , hjælper at holde rådyr befolkninger under kontrol . Panthers også dræbe og fortære mindre byttedyr som pindsvin , stinkdyr , vaskebjørne , murmeldyr , kaniner , harer , egern , ulve og fugle . En panter kan vente i baghold for en forbipasserende offer , men ofte vil dække så meget som 25 miles i en enkelt jagt udflugt , der leder efter passende dyr til lydløst stilk og derefter haste på og dræbe .

Overvejelser

Identificering en mand fra en kvindelig panter fra en afstand er så problematisk , at Cougar fonden hjemmeside hedder , at 47 procent af pantere jaget og dræbt i stater , hvor det stadig er lovligt vind med at blive kvinder . Myndigheder typisk tage eventuelle indberetninger om Panther observationer med et gran salt , da mange viser sig at være ubegrundet . Folk vil fejltagelse rådyr , hunde og store katte til Panthers , med den faktiske procentdel af korrekte identifikationer meget lav .

Geografi

Den panter nu bor i isolerede dele af Florida , vestlige Nordamerika , gennem Mexico og ind i de fleste af Sydamerika . På et tidspunkt boede pantere over det meste af det nordamerikanske kontinent , men tab af naturtyper og jagttrykket kørte det ud af det meste af Østen. Faldet i antallet af hvide-tailed hjorte på mange områder også påvirket panter befolkning i en negativ måde . Den mandlige Panther har et stort sortiment , med nogle patruljerer en 150 kvadratkilometer region . Den kvindelige , har imidlertid et område på omkring 75 kvadrat miles på det maksimale.


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.