oplysninger om oddere

Oddere er semi-akvatiske medlemmer af væsel familien , opdelt i 13 samlede underarter . De mest almindeligt kendte er havet odder og nordamerikanske flod odder , som begge deler deres aflange krop stil og legende narrestreger med resten af deres fætre i hele verden . Flere af de 13 arter af odder anses truet på grund af ulovlig jagt og pels fældefangst , samt tab af naturtyper og konkurrence for fødevarer fra ikke-hjemmehørende arter . I dag er indsatsen for at øge til at holde de resterende odder arter i live og godt på tværs af kloden .

Udseende

Alle oddere deler en lignende udseende : . en væsel-lignende , strømlinet krop , korte, men kraftige ben , svømmehud tæer og tæt pels . Oddere har den tætteste pels af alle kendte pattedyr : omkring en million hår pr kvadratcentimeter af huden . De fleste oddere er generelt omkring tre meter lang og mellem 30 og 40 pounds , men der er en stor mangfoldighed i odderen familien . Orientalsk små kløer odderen er generelt i to meter i længden og 10 pounds i vægt , mens Sydamerika gigantiske flod odder kan være på seks meter lang og vejer i ved 70 pounds .

Habitat

oddere er fordelt over det meste af kloden , kræver dog hver art noget specialiserede områder inden for deres rækkevidde . Mest flod oddere , for eksempel, så foretrækker vandløb med let skrånende adgang til vandet i stedet for stejl afsatser , der gør vanskeligt at komme ind . Alle oddere kræver vand for at jage , bade og lege i , men de fleste oddere tilbringer mindst en del af deres dag spille eller sove på land . Den eneste undtagelse til dette er havet odder , som sover ved indpakning et par strenge af tang rundt om sig selv til at fungere som et anker mod havet tidevandet .

Kost

oddere er kødædere , som lever af en bred vifte af lokalt tilgængelige bytte poster . Frøer , bløddyr , er snegle , muslinger og små pattedyr begunstiget af de fleste ferskvands oddere , mens havoddere er kendt for at spise et bredt sortiment af krabber , muslinger og søpindsvin . Havoddere er sågar blevet observeret revne især spiny bytte ved hjælp af en klippe nøje afbalanceret på maven , da de flyder i den nuværende .

Behavior

oddere er uhelbredeligt legende , og endnu mere ensom arter som nordamerikanske flod oddere har hyppige og overstrømmende brydning kampe , når de er unger . Både havoddere og sydamerikanske flod oddere er eksempler på mere fælles arter , hvor leg og gruppe interaktion er en stor del af deres daglige liv . Unge og sub voksne sydamerikanske oddere er sågar blevet observeret omsorg for andre oddere ' afkom , mens de voksne jagten .

Trusler

ødelæggelse af levesteder og nedbrydning er de to primære trusler mod odderen i hele verden . Fordi de er afhængige så stærkt på vandveje for at overleve , enhver aktivitet , der direkte påvirker vandkvaliteten kan have katastrofale følger for odder befolkninger . Overfiskeri og forurening skader odder fødekilder , mens olieudslip og dumping til skade for odderen 's fine vandtæt pels . Som global bevidsthed øges , kan odderen stadig være i stand til at inddrive .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.