silkeabe abe oplysninger

Silkeabe aber , fra Callitrichid familie af primater , findes hovedsageligt i tropiske regnskove i Central -og Sydamerika . Den fælles silkeabe er træ bolig og bor i et hjem på mellem 5. 000 og 65. 000 kvadratmeter . De kræver træer , som giver tandkød og dræne for fødevarer , samt skjulesteder for at undslippe rovdyr , såsom slanger og rovfugle

Beskrivelse

En voksen fælles silkeaber er 7 til 12 inches høj , med en 7 til 16 tommer hale , og vejer mellem 10 og 18 ounce , efter Primate Care . Det har sort pels på hovedet og halsen , med hvide duske på ørerne . Ansigtet er sort og fladtrykt . Pelsen på sin krop er sort og hvidt , og det har sorte ringe på sin hvide hale .

Kost

Ifølge University of Wisconsin , den fælles silkeaber spiser saft og tyggegummi fra træer , frugter og smådyr . Det tygger huller i barken på træer for at få adgang til SAP. Ud over søde frugter , nektar og blomster , det også lever af edderkopper , firben , snegle , græshopper , fårekyllinger , kakerlakker og cikadernes sang .

Socialisering /Reproduktion

Silkeaber bliver kønsmodne til omkring 18 måneders alderen og som regel reproducere for første gang mellem 17 og 20 måneder . De normalt føder to spædbørn hvert halve år . Drægtighedsperioden er mellem 140 og 146 dage, og arbejdskraft tager kun omkring en time . Alle familiemedlemmer vil bære spæde aber , sende dem tilbage til deres mødre for sygepleje . University of Wisconsin , viser, at de normalt lever i grupper af 8 til 10, og til tider have så mange som 15 medlemmer . Der er sædvanligvis kun en ynglende par i en gruppe .

Typer

Sammen med fællesmarkedet silkeaber der er flere andre typer , såsom Geoffroy 's silkeaber Dværgsilkeabe og sølvblanke silkeaber . Primær forskelle mellem de typer størrelse og farver . Den Dværgsilkeabe er den mindste abe i verden på 4,7 til 5,8 inches høj med en 6,6 til 9 tommer halen , vejer kun 3 . 5 til 4,5 ounces. Levetiden for silkeaber varierer fra 7 til 16 år , ifølge Primate Care .

Bevarelse

The University of Wisconsin , viser, at den fælles silkeabe , i modsætning til nogle af sine slægtninge , betragtes ikke som en truet art , som i 2010 . Men i nogle områder populationer er begyndt at mindske på grund af ødelæggelse af deres levesteder . Silkeaber opført som truede omfatter Buffy tot-eared silkeaber Buffy-head silkeaber og sort-ledes silkeaber . Geoffroy 's silkeabe er betragtes som særligt sårbare .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.