Kæmpen panda fakta og information

Med sin sorte og hvide pels , er den store panda måske en af de mest genkendelige medlemmer bærer familien. I de senere år er det blevet plakaten barnet for alle typer af truede arter . Med en svindende bestand af pandaer tilbage i naturen , er mange organisationer, der arbejder for at sikre denne utrolige dyr ikke bliver udryddet

Historie

Forskning viser , at den gigantiske panda anerkender vi i dag er en efterkommer af pygmæ kæmpepanda . Pygmy kæmpe panda er blevet opdaget i det sydlige Kina og skønnes at være 2 millioner år gamle . Kæmpen pygmæ , som navnet antyder, var lidt mindre end den store panda . Det voksede til omkring 3 meter i længden , mens kæmpen panda vokser til omkring 5 meter . I begyndelsen af 1960'erne blev de første panda reserver oprettet i et forsøg på at redde de svindende befolkning . Et dekret blev også udstedt forbud mod jagt på den gigantiske panda . I dag er den gigantiske panda betragtes som en national skat i Kina .

Identifikation

Kæmpen panda har en pels af hvid pels , med områder med sort pels omkring øjnene , på sine ører og på næsepartiet , ben og skuldre . Det er klassificeret som et pattedyr og et medlem af bjørnen familien . En voksen kæmpe panda vokser til en længde på 4 til 5 fod og vejer omkring 300 pounds . Giant Panda unger fødes hvide og udvikle deres farve senere . De pandaer har også en unik forstørret håndledsknogle , der fungerer som en tommelfinger . Denne funktion hjælper panda til at holde og spise bambus , som de elsker .

Habitat

I naturen , kæmpe panda lever kun i afsidesliggende bjergområder i Kina . Der er omkring 20 isolerede områder af skov, den store panda opkald hjem . Alle disse områder kan findes i Sichuan , Shaanxi og Gansu provinser i Kina .

Flertallet af panda befolkning kan findes i bambus skove i Minshan Mountains. Faktisk er den anslåede 1. 600 pandaer tilbage i naturen , er 720 af dem mente bor i Minshan Mountains .

Fodring Vaner og Kost

Den gennemsnitlige kæmpepanda tilbringer omkring halvdelen af dagen at spise . Dens kost består næsten udelukkende af blade, stængler og skud af bambus . Da bambus har meget lidt næringsværdi , skal pandaer spiser store mængder af det at give dem den næring , de behøver . En typisk panda vil spise 28 pounds af bambus om dagen . Som medlem af en bjørn familien , har kæmpen panda samme fordøjelsessystemet som andre rovdyr , men sjældent spiser kød . Kun omkring 1 procent af sin kost består af andre komponenter end bambus , og det vil lejlighedsvist spiser små gnavere og fugle .

avl og den forventede levealder

Giant pandas er ensomt dyr , og de sjældent møder hinanden uden for deres parringstid . Parringstiden er fra marts til maj. Den mandlige panda vil opsøge de kvindelige og konkurrere med andre hanner om retten til at parre sig med hende . Når dette sker , det mandlige og kvindelige panda kun forbinder med hinanden i en til to dage . Efter en fem-måneders graviditet , giver den kvindelige gigant panda fødsel til en eller to unger . Unger er alle hvide og blind, når født . De vejer 5 ounce De er afhængige af deres mor de første par måneder af deres liv , og begynde at kravle på omkring tre måneder. Unger er vænnet på otte til ni måneder , og typisk på deres egne med 18 måneder . De bliver kønsmodne på mellem fem og seks år . Kæmpepandaer lever 14 til 20 år i naturen , men den forventede levealder stiger til 30 år i fangenskab .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.