Rødrygget egern abe kost

I tropiske skove i Costa Rica og Panama , den rødrygget egern abe svinger gennem træer som en primat " Maskeret Avenger ", med en pels hvid maske omkring øjnene og en lang hale , som egner det nåde og balance , som det spring fra gren til gren . Det bruger sine dage fouragering for insekter og frugter i en stadigt faldende habitat . Dens fødevareforsyning i fare, den rød- støttede egern abe behov for mennesker at lære om sin kost nu mere end nogensinde

Identifikation

Rødrygget dødningehovedaber ( Saimiri oerstedii ) virkelig ligner deres navnebror egernet , med deres lange haler og diminutive størrelse . De er kun ni til 19 inches lang og 1-3 pounds , ifølge Monkeyland Primate Sanctuary . Deres lange , tynde haler tilføje endnu 14 til 19 inches-så lang eller længere end hele deres organer-siger Monkeyland Primate Sanctuary . Rødrygget egern tjene den anden halvdel af deres navn fra den orange til gylden-orange farve på deres " ryggen , hænder , fødder og underarme , " ifølge National Primate Research Center . Deres haler har sorte spidser , og " deres hoveder synes meget rundt , "siger den National Primate Research Center .

funktioner

Kvinder funktionen sorte farve på toppen af deres hoveder mens mænd har en blanding af sort-brune pels dækker deres kroner , ifølge National Primate Research Center . Denne farve adskiller de rødrygget egern fra den nært beslægtede arter S. sciureus , som ikke har sorte farve på kronen , ifølge University of Michigan Museum of Zoology .

Historie

Forskere engang troede , at en tidlig mennesker bragte den første rødrygget egern abe til Mellemamerika . Imidlertid har den genetiske forskning vist, at rødrygget dødningehovedaber faktisk fra Mellemamerika , ifølge National Primate Research Center . Ligeledes videnskabsfolk oprindeligt har sondret mellem to vigtigste arter af egern aber-mellemamerikanske og sydamerikanske-men genetiske forskning har afsløret fem arter på tværs af to hovedgrupper, med de røde -backed egern eller S. oerstedii tilhører S. sciureus gruppen , siger National Primate Research Center .

Habitat

Rødrygget dødningehovedaber bor især i Panama og Costa Rica , og de foretrækker tropiske skove , selv om de tilpasse sig en bred vifte af skove , herunder logget og forstyrret skove , ifølge National Primate Research Center . På grund af farer fra rovdyr , foretrækker de at bo i trækronerne og undgå skovbunden , siger Monkeyland Primate Sanctuary .

Betydning

Den røde -backed egern abe er truet dens levested fra bananplantager , kvæg ranches , og sukkerrør dyrkning , advarer Monkeyland Primate Sanctuary , og kun 3. 000 dødningehovedaber overleve i naturen i dag . Overforbrug af insekticider har også decimeret sin primære fødekilde , skubbe den til randen af udslettelse , siger British Broadcasting Corporation .

Kost

Alle ved det populære billede af primater og deres elskede bananer , og rødrygget egern aber stornyder frugt , men insekter omfatter 75 til 80 procent af deres kost , i henhold til de Monkeyland Primate Sanctuary . Faktisk bruger rød-back dødningehovedaber så meget af deres tid fouragere for insekter at deres konstante flittering gør dem synes nervøs , siger Monkeyland Primate Sanctuary . De foretrækker at bytte om deres favorit insekter-græshopper og larver-" ved at folde blade krøller af døde blade " eller fouragering blad overflader-i modsætning til jagt efter dem , siger National Primate Research Center . De har også spiser nectar og blomster , små fugle , hvirveldyr, og endda flagermus , afhængig af sæsonen , ifølge National Primate Research Center .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.