fakta om sletterne zebra

Sletterne zebra , også kaldet en Burchell 's zebra , er en af tre typer af zebraer , der bor i Afrika og er en nær slægtning til heste og vilde æsler . Sletterne zebra er mest talrige af de tre arter, og er et græssende dyr , der har set dens levested skrumpe som følge af landbrugs- aktivitet ved mennesker. Sletterne zebra er et socialt dyr , som konstant møder faren i naturen scenarier for sine omgivelser

Identifikation

Den Animal Spot hjemmeside hedder at en voksen sletterne zebra kan veje helt op til 600 lbs. og stå 57 inches høj på sine skuldre . Dyret har en manke , der starter på panden og strækker sig forbi slutningen af halsen . Øjne placeret på siderne af en zebra hoved gør det muligt at se nogen fare , der kommer fra forskellige retninger . Den sorte striber vil være af forskellige længder og bredder , med ikke to zebraer , der har samme mønster . På denne slags zebra , kommer de striber sammen i midsection af dyret til at ligne bogstavet Y.

Geografi

Den sletter Zebra roamer i det østlige og sydlige afrikanske lande med store befolkninger, der lever i Tanzania , Zambia og Kenya . De arter, frekventerer de åbne skove og savanne økosystemer denne region samt skovklædte pletter . Vandrende besætninger af sletterne fodgængerfeltet langt Serengeti Plain søger vand kan nummer i titusindvis

mad og vand

Alle zebraer forbruge en vegetarisk kost . sletterne zebra feeds på græs og nogle gange på bladene af lavtliggende træer og buske . Sletterne Zebra har tilbage tænder designet til slibning af græs og fortænderne designet til at trække i græsset fri fra sine stilke . Tænderne i en zebra vokse gennem dyrets levetid at kompensere for slid og ælde , de udholde . Zebras afhænge af en kilde af vand og er ofte nomadiske , går fra den ene vanding hul til den næste og desperat søger efter vandet, når den tørre årstid begynder .

Funktion

Det striber på en zebra tjene et bestemt funktion , siger den afrikanske Wildlife instituttet hjemmeside . Ud over de shininess af deres frakker hjælpe at sprede varmen i deres miljø , gør striber det vanskeligt for potentielle rovdyr at få en god fix på størrelse , antal og placering af en zebra . Fjender som løven , leoparden og hyæne typisk jagt i skumringen eller daggry , og når zebraer blandes , deres striber hjælpe dem til at falde sammen og ind i baggrunden , hvilket forvirring for dyrene stalking dem .

Behavior

Det sociale hierarki på sletterne zebra indebærer en hingst kontrol og beskyttelse af en gruppe af hopper . Hunnerne bliver hos enhver mandlig , som vinder kampen med andre hingste at være hendes makker . Når angrebet af et rovdyr , kan zebra prøve at løbe fra det med sin 35 mile i timen hastighed eller vende om og kæmpe med en række fantastiske spark . Sletterne zebra , når de står med frygtelige trusler , vil danne en mur og ansigt deres fjende frontalt .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.