Sletterne zebra oplysninger

Sletterne zebra ( Equus Quagga , formelt Equus burchelli ) er den fælles zebra . Det er en del af hestefamilien arter klovbærende pattedyr med kun ¨¦n tå , og er en af de mest geografisk udbredte zebraer på det afrikanske kontinent . Der er tre arter af zebra , og sletterne zebra er den eneste , der ikke er truet som fra 2010

Beskrivelse

Sletterne Zebra kan vokse til mere end 4 meter høj , 8 meter lang og kan veje mere end 700 pounds . Det har sorte og hvide striber , og ligesom fingeraftryk , er ikke to zebraer stribe mønstre ens. De striber på sletterne zebraer er lodrette på forsiden af deres krop , som derved bliver vandret på midsection eller bagfjerdinger . Zebraer har gode syn og hørelse , så de kan detektere rovdyr . Plains zebraer kan leve i op til 30 år.

striber på Plains zebra tjene som en naturlige forsvarssystem : De hjælper med at holde den camoufleret i høje græsser fra katte rovdyr ( som menes at være farveblind ) . De striber på en zebra måske også hjælpe pattedyr opbevares køligt , fordi de sorte striber har et særligt lag af fedt under dem , der isolerer dyret mod varmen .

Habitat

Dyrene er kendt for at have en geografisk rækkevidde , der strækker sig fra syd for Etiopien , at de østlige dele af Afrika , ned til Angola og den østlige del af Sydafrika . Mange zebraer , er dog oftest ses på vildtreservater . I naturen vil sletterne zebra lever i græsområder , skove og vådområder , og deres migrationsmønstre følge den afrikanske regn .

Social System

Zebra er et socialt pattedyr , og sletterne zebra har sin egen unikke sociale struktur . Det skaber kontakt med familie, eller haremer af en hingst , op til tre hopper og deres afkom . Besætninger af lavland zebraer dannes , når flere haremmer mødes . Plains zebraer er aktive i løbet af dagen og for det meste spiser om aftenen . Som zebraer sove om natten , en zebra i en besætning er stadig vågen til at se for rovdyr .

Kost

Plains zebraer meste spiser græs , men de er kendt for at spise urter og buske . De foretrækker at spise græs , der er kort , unge og spæde , som tilbyder mere protein . Sletterne zebra , dog også er i stand til effektivt fordøje og omsætte fiber , hårde græsser .

Predators

Den største trussel er løven . Plettet hyæner , vilde hunde , leoparder og geparder udgør trusler for yngre zebraer . Crocodile er de største akvatiske rovdyr til lavlandet zebraer , når de krydser floder .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.