Fakta om Hawaiian munkesæler

Hawaii munkesælen er en af tre kritisk truede arter af munkesæl fundet på verdensplan , og som navnet antyder , findes kun på øerne Hawaii . Ligesom andre pinnipeds er munkesæler elegant og yndefuld vandet , men snarere klodsede på landjorden , hvilket gør dem lette mål historisk i sælfangere . I dag er de beskyttet , og munkesælen er blevet erklæret den officielle tilstand pattedyr med Hawaii

Udseende

munkesæler er klassificeret som pinnipeds , blandt den samme familie som andre sæler , søløver og hvalrosser . Ligesom andre sande sæler , mangler de ører , og fremdrive sig under vandet med deres bageste luffer , som i vid udstrækning ubrugelige på land . Munkesæler kan veje mellem 400 og 600 pounds og har store , fremadrettede brun eller sort øjne . Voksne vist korte , stramme frakker af brun pels , mens unge er meget mørkere i farven .

Habitat

Den hawaiiansk sort er en af tre undertyper af munkesæl , og findes udelukkende i farvandene ud for klippekyst af Hawaii -øerne . Hawaii munkesæl anses endemisk til området , hvilket betyder at det ikke findes andre steder i verden . Mens sæler er næsten udelukkende lever i vand , de er afhængige af sandstrandene at avle og opfostre deres unger.

Behavior

munkesæler feed primært på fisk , hummer , blæksprutte og blæksprutte fundet i de lavvandede laguner og revet områder de bor . De er ensomme , undtagen i yngletiden . Selv om munkesæler generelt træk ud til at hvile på den nordlige Hawaii , som er stort set ubeboet , bliver de mere almindelige seværdigheder på de vigtigste øer, hvor de lur gennem de hotteste dele af dagen i skyggefulde eller fugtige strandområder .

Avl

yngletiden er mellem december og august hvert år , og mænd vil kæmpe brutalt for retten til at avle med hunnerne. Munken sæl drægtighedsperioden er omkring 12 måneder, og hunnerne omsorg for deres fælles pup i seks uger. I løbet af denne periode vil moderen ikke forlade hende hvalp , og i stedet bruger sin reserver af fedt for at overleve og producere mælk .

Trusler

Det anslås, at der er færre end 1. 300 Hawaiian munk sæler på Hawaii , markedsføring om de arter, Den Internationale Union for Naturbevarelse 's rødliste over truede dyr . Mennesket er det største trusler mod sælbestanden , både på grund af bebyggelse af sæl levesteder , og udtynding af de lokale fødekilder . Derudover har moderen sæler været kendt for at opgive deres unger , hvis de føler sig truet . Hajer er også en bekymring, især for ældre sæler og unger .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.