interessante fakta om den gyldne ørn

Kongeørne ( Aquila chrysaetos ) er store og let genkendelige rovfugle som kan ses over store dele af den nordlige halvkugle . Disse fugle , de nationale fugl i Mexico og komponent af den mexicanske nationale flag , er kendt for deres styrke, hurtighed (de kan nå dykning hastigheder på 150 km /h ) og skønhed . Selvom ualmindeligt i visse dele af deres sortiment , er gyldne ørne nuværende tidspunkt klassificeres som en art af mindst bekymring , ifølge Cornell Lab af Fugle

Identifikation

Med en voksen vingefang på mellem 6 og 7,5 meter , kongeørne er generelt blandt de største rovfugle i deres geografiske område . Sammen med deres størrelse , kan kongeørne også identificeres ved deres ensartede mørkebrune farve, som letter at gylden brun i nærheden af deres hoveder og halse , det forholdsvis lille størrelse af deres hoveder , og tilstedeværelsen af fjer langs deres fødder , som udvides til at omfatte fuglenes tæer . Umodne kongeørne ligner voksne , men har tendens til at have hvide pletter på deres haler og vinger .

Geografi

Golden ørne lever over store dele af den nordlige halvkugle , der spænder fra Alaska til det nordlige Mexico i Nordamerika . De kan også findes i Asien , det nordlige Afrika og Europa . Selv om kongeørne er almindelige i Nordamerika i almindelighed, er de sjældent ses i de østlige dele af USA og Canada .

Habitat

Golden ørne foretrækker både skovrige områder og kuperet , åbne græsarealer , der grænser på skovene . Kongeørne vil også bebor bjergområder , tundra og prærier , ifølge Cornell Lab af Fugle . Når man ser for redepladser , vil kongeørne vælge klipper og i nogle tilfælde , højt træ grene . Et enkelt par kongeørne vil opretholde et område på op til 60 kvadrat miles .

Kost

Selvom kongeørne er i stand til at fange meget store dyr ( såsom hjorte) , den primære kost gyldne ørne består af meget mindre bytte . Kongeørne vil fange og fortære små pattedyr ( gnavere , præriehunde og kaniner , for eksempel ) , fisk , andre fugle , krybdyr og endda insekter . Carrion kan også lave en del af en kongeørn kost . National Geographic bemærker , at kongeørnen var engang jævnligt dræbt af kvægfarmere , der frygtede for deres dyr , selv om dette i sidste ende viste sig at være en ubegrundet frygt for det meste .

Behavior

Golden ørne tilbringe størstedelen af deres dag jagt bytte , Hvilket de gør ved at flyve tæt på jorden eller siddende , undertiden på jorden , og venter på deres bytte skal vises . Carolina Raptor Center bemærker , at kongeørne opretholde en 30 procent succesrate i løbet af deres jagter .
Golden ørne form monogame par for flere år, hvis ikke for livet , og begge parter engagere sig i reden-bygning . Hanner og hunner på skift inkubere deres æg , med en ørn siddende på reden , mens den anden giver mad.


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.