glycerol vs mineralsk olie

Ved første inspektion , glycerol og mineralsk olie synes at være identiske ( eller i det mindste meget lignende ) forbindelser : De er begge farveløse , ( det meste) lugtfri , og har milde smørende egenskaber, der gør dem til at føle glat , når gnides mellem tommel-og pegefinger . Kemisk , men de er meget forskellige forbindelser

Kemi

Mineral olie er en kulbrinte , hvilket betyder at det indeholder noget undtagen kulstof og brint , med hver molekyle typisk indeholder et sted mellem 15 og 40 kulstofatomer . Det typisk har en massefylde på omkring 0,8 g /ml (dvs. 1 millileter af mineralsk olie ville veje 0,8 gram ) . Mineralsk olie er ikke opløseligt i vand : Hvis de to er blandet , vil de danne separate faser , med mineralsk olie på toppen

Glycerol , også kendt som glycerin eller glycerin , er faktisk en alkohol . Dens molekyler kun indeholder 3 kulstofatomer , og det har en massefylde på omkring 1,3 g /ml . I modsætning til mineralsk olie , er det opløseligt i vand . Faktisk er det hygroskopisk , hvilket betyder, glycerol rent faktisk vil opsuge vanddamp fra luften .

Fremstilling

Mineralolie er et biprodukt af den råolieraffinering proces .

Glycerol fremstilles ved forsæbning af animalsk fedt . Forsæbning er reaktionen mellem fedt og stærke baser ( som lud ) og er den primære reaktion , der er involveret i fremstilling af sæbe . glycerol er et biprodukt af sæbe fremstillingsprocessen

Medicinske anvendelser

Mineral olie er den primære ingrediens af baby olie . Det kan også tages oralt som en afføringsmiddel .

Glycerol bruges i hostesaft ( som sødestof og fortykningsmiddel ), og fungerer som en afføringsmiddel i stikpille form .

Mad og Cosmetic Bruger

Mineralsk olie bruges i mange topiske cremer og salver .

Glycerol bruges i fødevarer som et sødestof og som en fugtighedsbevarende middel (for at holde fødevarer fugtig ) . Det bruges også i tandpasta , barberskum og sæbe .

Toksicitet

Nogle mineralske olier har været forbundet med kræft i dyreforsøg , som indebærer udsættelse for olie tåger .

Glycerol er ikke kræftfremkaldende og menes ikke at være giftige , medmindre indtages i store mængder .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.