en panda kost

Bjerge sydvestlige Kina er hjemsted for den eneste bestand af vilde pandaer på jorden . Dette område opretholder panda fordi den er rig med bambus , som udgør 90 procent af sin kost . Den panda befolkning er i fare for at uddø på grund af dette specielle kost. Skøn er, at kun mellem 1. 000 og 1. 600 voksne pandaer findes i dag , med tabet henføres til tab af levesteder og fragmentering . Deres overlevelse er usikker

Beskrivelse

Voksen pandaer er i gennemsnit omkring fire meter lang og 260 pounds . Let genkendelige , dette medlem af en bjørn familien har et hvidt hoved og krop med sort ører , ben , og patches over øjnene . Sin runde ansigt og stærke tænder hjælpe det spise store mængder af bambus den har brug for . Pandas går ikke i hi som de fleste bærer arter . De rejser hele året , der søger efter bambus spirer og blade . Pandas har problemer med at rejse deres sædvanlige bambus ruter fordi landbruget , skovhugst , menneskelig beboelse , og græsning intervaller er ofte blokerer deres vej . Den kinesiske regering forsøger at redde Panda ved at afsætte naturreservater og skabe " bambus korridorer "for panda til at rejse inden

Kost

En panda kost kan opsummeres i ét ord-. bambus . De panda æder bladene og skud af mange forskellige arter af bambus , selvom de er afhængige af omkring 10 vigtigste arter . Baby pandaer lever af deres mors mælk alene for de første fem til seks måneder , og er helt vænnet og spise bambus udelukkende af otte måneders alderen.

Denne afhængighed af en menupunkt gør panda meget sårbare . Hvis en kilde til bambus fjernes eller tabt på grund af menneskelige indgreb eller naturkatastrofer , kan panda ikke tilpasse nemt til at spise andre fødevarer . Imidlertid har pandaer været kendt for at spise små gnavere og ådsler på lejlighed .

Digestion

Det panda er ikke anatomisk en planteæder . Dens fordøjelsessystem er ligesom at kødædende dyr , men den spiser kun vegetation . Fordi panda ikke kan nedbryde fiberplanter som køer og får gør det, med deres multi-Chambered maver , bambus har meget lidt iboende ernæring . De panda skal spise hele tiden at få så mange næringsstoffer som muligt . Pandas spiser 10 til 14 timer om dagen . Kæmpepandaer kan spise op til 40 pounds af bambus blade i en enkelt dag .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.