generelle oplysninger om den gigantiske panda

Kæmpen panda lever kun i den centrale bjergområder i Kina . De engang boede i lavlandet , men steg landbrug og voksende befolkning skubbede dem længere ind i bjergene .

Ifølge National Geographic , er der omkring 1. 000 kæmpepandaer lever i naturen, og en anden 100 eller deromkring i zoologiske haver rundt om i verden . Fordi det er så svært at finde og studere vilde kæmpe pandaer , har forskerne påberåbt sig i fangenskab pandaer til at læne sig om deres vaner

størrelse og udseende

Kæmpen panda vejer mellem 220 og 250 pounds ( hannerne er større end hunnerne ) . Smithsonian National Zoological Park sammenligner kæmpen panda til en anden bære : " Om størrelsen af en amerikansk sort bjørn , står kæmpepandaer mellem to og tre meter høj ved skulderen (på alle fire ben ) , og nå fire til seks meter lang . "

Pelsskind af gigantiske panda er karakteristisk . Området omkring øjne, ører , ben og skuldre er sort , og resten af panda er hvid. pels er tyk og holder panda varm om vinteren .

Habitat

Giant pandas lever i skovene i højder mellem 5. 000 og 13. 000 meter . løbet af sommeren , vandrer de til højereliggende områder for at køle . Skovene får kraftig regn og give den bambus planter, der er en Panda 's primære føde .

Food

Giant Panda kan spise så mange som 40 pounds af bambus hver dag og tilbringe så meget som 16 timer om dagen at spise . Men de er ikke vegetarer , der er blevet kendt for at spise mus eller unge moskus rådyr .

Når kæmpepandaer spiser , de sidder oprejst med benene spredte ud foran dem . De har en langstrakt håndledsknogle , der fungerer som en slags tommelfinger , der lader dem forstå bambus og græsser , de spiser .

Young

En kvindelig kæmpe panda kan blive gravid , når hun er 4 år gammel . Drægtigheden varer 95 til 160 dage, og moderen typisk føder kun én unge.

En cub vejer kun 3 eller 4 ounce ved fødslen og er født uden pels . Det vil ikke åbne sine øjne for omkring seks uger og vil ikke gå til første tre måneder . Cubs leve med deres mor , så længe som tre år.

Social Life

kæmpepandaer menes at være lidt ensomt , undtagen når en mor er at hæve hende cub . De seneste forskningsresultater tyder på , at de lejlighedsvis kan leve sammen i små grupper .

Pandas tilbringer det meste af deres tid fouragere for mad , spise og sove . De går ikke i hi . I fangenskab lever kæmpepandaer så længe som 35 år . Forskerne mener, at levetiden for vilde pandaer er betydeligt mindre , i gennemsnit omkring 20 år .

Den store panda er at være truede og er noteret på World Conservation Union røde liste over truede dyr .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.