hvordan har den blå bellied Parrot befolkning forandring?

De blå-bellied papegøje ( Triclaria malachitacea ) , en indfødt af Brasiliens kystskove , har oplevet en betydelig tilbagegang i befolkningstallet i de seneste årtier . Den Internationale Union for Naturbevarelse ( IUCN ) , en internationalt anerkendt organ , klassificerer den blå-bellied papegøje som " næsten truet ". Så sent som i 2000 blev det opført som " udryddelsestruede ", men opdagelsen af delpopulationer i fjerntliggende områder forårsaget IUCN at hæve sin status . Faldet i antallet skyldes primært den fortsatte nedgang og fragmentering af dens naturlige levesteder .

Habitat

De blå-bellied papegøje , undertiden kendt som den lilla-bellied papegøje , bor i Brasiliens sydøstlige Atlanterhav Skov, et stort område , der omfatter tropiske og subtropiske regn skov , samt tropiske savanne og løvskov . Fordi regionen er hjemsted for så mange truede dyr , har UNESCO udpeget det en World Biosphere Reserve .

De blå-bellied papegøje lever stejle skovklædte skråninger i bjergrige områder , foretrak højder på 1. 600 til 3. 300 meter . Forskere mener, at det kræver en relativt stor område for at avle med succes.

Identifikation

En mellemstor lysegrønne fugl , den mandlige papegøjen har en slående dyb lilla-blå plet i midten af den nedre bryst og mave . Hunner er blegere i farven , og uden blå markering . Den grønne fjerdragt tjener som effektiv camouflage , når papegøjerne hviler eller fouragerer i træer . Fuglene er generelt omgængelige , og store flokke vil undertiden samles til foder på frugt , bær , nødder , frø og insekter . Deres sang er musikalsk og i ynglesæsonen , synge bundet par sammen i duet .

Årsager

Den centrale årsag til tab af levesteder for de blå-bellied papegøje er ødelæggelsen af skoven , så dyrkning , der fremskynder nedgang i befolkningen. Tobak og bananplantager beslag på store dele af hvad der engang var økologisk rig skov . Brasilien er det kun Kina i tobaksproduktionen , og mener, at afgrøden er afgørende for dets økonomiske vækst. En anden væsentlig trussel er urbanisering . IUCN vurderer , at fuglene nu er begrænset til mindre end 10 procent af deres oprindelige sortiment .

befolkningstilbagegangen

Resultatet af en sådan omfattende ødelæggelse af levesteder er en reduceret papegøje befolkning , der er stærkt fragmenteret i små sub-populationer . Blue-bellied papegøjer er der anses for sjældne . I de seneste 10 år , anslår forskerne , at antallet af fugle er faldet fra 20 til 29 procent , og mener, at dette sats på nedgangen sandsynligvis fortsætte . Den samlede befolkning skønnes at være mellem 5. 000 og 10. 000 fugle i live i naturen .

andre trusler

Ud at rydde skoven for felter , tobak landmændene skære ned habitat træer til at levere den nødvendige brændstof til at helbrede tobak . Hertil kommer , er de fugle, der regelmaessigt fanget i det internationale eksotiske kæledyr marked . Et kendetegn ved den blå-bellied papegøje er, at det slapper sin vagt , mens de hviler , og kan gribes an og er taget med relativ lethed .

Future

Befolkningen forventes at falde yderligere i de kommende år , selv om de blå-bellied papegøje er nu beskyttet i henhold til brasiliansk lov . Regeringen har forbudt clearing af indfødte træer i et par vigtige habitatområder , og det har også lanceret en kampagne for at øge den offentlige bevidsthed . De langsigtede udsigter for de blå-bellied papegøje er fortsat usikker . Dens bedste håb for overlevelse kan hvile om oprettelse af et system af brasilianske vildtreservater .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Christofferse
Nyheder redactor: Morten Nyberg

Kundeservice: Stig Ole Salomon,
Flemming Sørensen

Tel: +45 00 99 99 00
Fax: +45 00 99 99 01

© Copyright 2014 Einsten.net - All rights reserved.